Sanketur efter lækkert tang
Dagens projekt: Sanketur
En sanketur er en jagt i den danske natur efter naturens råvarer. Vores sanketur gik mod havet, nærmere bestemt til bunden af denne og mod tang.
Stedet var Thorø og Thorøhuse ved Fynske Assens.
Normalt forbinder jeg ikke tang med mad, men 3 gode og spændende timer, fik mig på helt andre tanker.
Turen var arrangeret af: www.oplevkysten.dk og https://havsmag.dk
Oplevkysten.dk er et center placeret i Assens, de arrangerer rigtig mange events, fælles for alle er, de omhandler vandnatur, kyst og lystfiskeri.
Dagens sanketur omhandlede som sagt kystens spiselige tangarter, og hvordan de bruges i køkkenet. Vi kom til at stifte bekendtskab med høst, tilberedning og opskrifter på forskellige tangarter. Vi lavede brød med tang, forskellig fisk med tang, smør med tang og alt muligt andet.
Tangkongen Jens Helt
Tangentusiast og tangkongen Jens Helt fra Havsmag, var medvært for dette event.
Oplevkysten havde som sagt allieret dem med, hvad man godt kan kalde den danske tangkonge, Jens Helt. Som hans efternavn også antyder, er han han lidt en klimahelt og helt sikkert en person, der er med til at få Danmark på verdenskortet. Som Jens selv skriver på hans hjemmeside:
Havmag vil bidrage til den grønne omstilling ved at sætte fokus på havets uudnyttede ressourcer. Vi vil gerne være en væsentlig medspiller indenfor bæredygtigt havbrug og gå forrest i kampen for at gøre tang og andre bæredygtige havprodukter til allemandsspise.
Vores hovedfokus er lokalhøstet vild blæretang fra Langeland og øerne. Målet er at kunne dyrke blæretangen på liner og dermed være med til at tilføre havet ilt og optage kvælstof og binde co2.
Jeg kan varmt anbefale sådan en sanketur og ligeledes at besøge og smage de fantastiske lækre produkter Jens Helt fremstiller.