Den gamle redningsbåd i Sønderho
Arkitektur & By,  Dyr,  Historie,  Landskab,  Natur,  Skov,  Strand og sand,  Vandretur

Vadehavsøen Fanø

På vandretur på skønne Fanø, den idylliske vadehavsø vest for Esbjerg.
Fanø er en knap 60 kvadratkilometer stor sandø i Vadehavet. Trods sin beskedne størrelse er Fanø en selvstændig kommune og er i dag Danmarks næstmindste kommune.

Fanø opstod som ø for ca 8.000 år siden. Før var der en lang kystlinje fra Blåvandshuk til Sild. Havet overskyllede de lavtliggende hedesletter og dannede store sandvolde, som efterhånden udviklede sig til den skærmende ø-barriere, der hedder Fanø, Mandø og Rømø. Fanø er den nordligste af de tre danske beboede vadehavsøer.
Fanø, er en del af Nationalpark Vadehavet og optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. På Fanø bor der omkring 3450 øboere, og den største by er Nordby, og den næst største hedder Sønderho.

På Fanø finder man mange forskellige naturtyper, nemlig strand, klitter, strandeng, hede og klitplantager. Fantastisk spændende natur til en varieret vandretur
Fanø udgjorde under 2. Verdenskrig den del af befæstningen omkring Esbjerg og dennes vigtige havn. For at forhindre allieret invasion, blev der bygget hele 300 bunkers på Fanø. Vi mødte rigtig mange på vores tur, men efter sigende skulle nordenden af øen byde på endnu flere.

Fanø har igennem historien været præget af søfart, men domineres i dag hovedsagelig af turisme.
Vores vandretur tog udgangspunkt i Ø-caminoen, dog i en modificeret version, så totalt blev turen 50 km og knap 66000 skridt.

EFTERLAD ET SVAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *