Det er så synd det gamle Hesbjerg Slot får lov at forfalde
Arkitektur & By,  Bygning,  Historie,  Landskab,  Natur,  Oplevelse,  Skov,  Vandretur

Hesbjerg slot og skov

En vandretur der byder på spøgelsesslot, et buddhistisk tempelhyggelig, hyggelig bøgeskov og rigtig mange flotte søer. Området ligger vest for Odense, nærmere bestemt Blommenslyst (tæt på motorvejs afkørsel 53).

Et stykke inde i skoven dukker bagsiden af Hestbjerg slot op. Slottet der i tidernes morgen har været fantastisk smukt, i dag i totalt forfald. Store dele af den engang storslåede facade er i fare for at styrte sammen, flere af de mange vinduer er blændede af og ukrudtet gror uforstyrret vildt over det hele.

Forfaldet skyldes, at slottets tidligere ejer, Jørgen Laursen Vig, skrev gav i sit testamente, en russisk ortodoks nonne, Amvrosija Garaeva har ret til at bo og bede på Hesbjerg Slot.

Så længe hun har ret til at bo og bede på slottet, kan fonden der nu ejer slottet ikke komme videre med deres restaureringsplaner, en ret hun ikke vil give afkald på, selv om hun eftersigende ikke har været der i rigtig mange år.
I mens denne strid står på, forfalder slottet stille og roligt – hold nu op hvor er det synd og en skam.

Eksperimenterende økologisk Landsby

I begyndelsen af 1970’erne etablerede en gruppe unge mænd og kvinder, billedkunstnere og musikere et kunstnerkollektiv ved Hesbjerg Slot. Området består i dag af en række forskellige huse, området oser af frihed, ro og lykke. Gennem de 30 år siden da har Hesbjerg Landsby udviklet sig og består nu af 18 bopladser, der huser Ca. 30 voksne og en halv snes børn. Vi møder flere mennesker på vej igennem landsbyen og ud mod vores bil, alle hilser pænt. Der er lidt Christiania over området, et sted vi altid besøger når vi er i København.

EFTERLAD ET SVAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *