Verdens største søslag fandt sted i 1916. Mindeparken markere denne begivenhed via en række af store granitsten.
Havn/Marina,  Historie,  Oplevelse,  Strand og sand,  Vejr og vind

Thyborøn

Thyborøn er en by i det nordlige Vestjylland med lige knap 2000 indbyggere. Byen har i forhold til sin størrelse faktisk ret så mange seværdigheder, vi havde en hel dag deroppe og kedede os absolut ikke.

Historie tosser som mig, vil måske kunne huske Thyborøn fra bøger om vikingen tiden. her samlede Knud den Hellige flere gange sin vikingeflåde inden han drog på togt i England.

Vi parkerede stort set overfor Sneglehuset. Sneglehuset et mini museum der udstiller ting de lokale fiskere har fundet igennem tiderne. Det var også en tidligere ejer der fik den vanvittige ide, at beklæde sig hus med muslinge skaller og sneglehuse. Det er virkelig flot lavet og samtidig fascinerende skørt.

Byen er ikke ret stor, så sørger man for at parkere nogenlunde centralt, kan man gå til stort set alting.

 

Sneglehuset er dekoreret med muslingeskaller og sneglehuse af den tidligere ejer Alfred Chr. Pedersen

Verdenskrige

Både første og anden verdenskrig fylder rigtig meget i byens historie. I første verdenskrig fandt verdens største søslag sted 100 km vest for byen, tidspunktet var 31. maj og 1. juni 1916.

Denne begivenhed markeres med mindeparken, hvor en række af store granitsten placeret i klitterne markerer hvert skib der sank. 8645. Så mange unge britiske og tyske soldater omkom på de ca. 240 krigsskibe, der deltog i det voldsomme slag. En tur rundt i klitterne og se de forskellige monumenter og læse navnen på skibet og antallet af døde unge mænd, gjorde et kæmpe stort indtryk på os.

I den forbindelse, bør man også besøge Sea War Museum Jutland. Museet har fokus på Første Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag. Museet er ikke voldsomt stort, men der er så meget spændende historie derinde.

Af andre spændende ting vi desværre ikke fik tid til, kan nævnes:

  • Kystcentret er et oplevelsescenter for børn og voksne.
  • Jyllands Akvariet har bassiner, hvor man kan røre ved krabber, rokker og hajer og deltage i fodringen af dem.

Byen har faktisk en rigtig god hjemmeside der fortæller om de forskellige muligheder i byen:

>> Læs mere her

 

EFTERLAD ET SVAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *