Elbphilharmonien er det fantastiske nye koncerthus i Hamborgs havn
Arkitektur & By,  Bygning,  Byliv,  Havn/Marina,  Historie,  Oplevelse,  Rejse,  Storby

Hansestadt Hamburg

Hansestadt Hamburg, eller bare Hamborg er den næststørste by i Tyskland efter Berlin og den ottende største by i Europa. Byen havde et indbyggertal på 1.892.122, det større tætbebyggede område 2,8 mio. indbyggere, mens metropolregionen Hamborg havde 5,38 mio. indbyggere.

Selvom den nordtyske by blev grundlagt i middelalderen, så er der ikke meget tilbage fra dengang Hamborg var en af Hanseforbundets vigtigste byer. 2 verdenskrigs bombardementer ødelagde en betydelig del af Hamborg, så der er ganske få bygninger tilbage fra ældre tid.

Et af de mest kendte bygninger på havnen er prestigebyggeriet, Elbphilharmonie. Det er et moderne koncerthus med en særpræget arkitektur. Den moderne glasbygning er lavet oven på en gammel ucharmerende lagerbygning af mursten, hvilket giver et unikt og anderledes udtryk end andre koncerthuse i Verden. Bygningen endte (naturligvis) også med at koste mere end 3 gange det budgetterede, og tog syv år længere tid at bygge.

Elbphilharmonien er det fantastiske nye koncerthus i Hamborgs havn

Den gamle Elb tunnel & U-434

Gamle Elbe Tunnel eller St. Pauli Elbe Tunnel, som åbnede i 1911, er en fodgænger- og køretøjstunnel i Hamborg. Den 426 m lange tunnel var en teknisk sensation; 24 m under overfladen forbinder to 6 m diameter rør det centrale Hamborg med dokker og skibsværfter på sydsiden af ​​floden Elben. Et virkeligt imponerende byggeri. Det er gratis og virkelig et besæg værd.

Tæt ved den gamle Elbtunnel finder vi en kæmpe legendarisk ubåd af typen 434, bygget til det russiske militær. Ubåden er 90 meter lang, 14,7 meter høj og 8,7 meter bred, og der er derfor masser af ting at udforske, når vi træder indenfor. Den blev bygget i 1976 og var operativ i den russiske flåde indtil 2002, det er et klaustrofobisk museum, hvilket absolut ikke er noget for mig, da vi er alt alt for mange mennesker lukket ind på samme tid. Vi kan hverken komme frem eller tilbage.

Vi var naturligvis også forbi byens rådhus, Rathausmarkt, hvor du får et godt billede af hele bygningen med det 112 meter høje tårn, der er opført i 1897.

Reeperbahn også kaldet “Der Kiez” er en 930 meter lang gade, der strækker sig fra Nobistor til Millerntor i Hamborgs forlystelses- og bordelkvarter Sankt Pauli. Gaden er kendt for sine mange barer, natklubber og diskoteker.

På vej hjem besøgte vi Koncentrationslejren Neuengammefra 1938 til 1945 lå Nordvesttysklands største koncentrationslejr. Nu er stedet et mindested for de over 100.000 forfulgte ofre for det nazistiske styre

EFTERLAD ET SVAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *