Solen spejler sig i nogle af indsøerne
Dyr,  Landskab,  Natur,  Skov,  Strand og sand,  Vejr og vind

Eventyrlige Enebærodde

Enebærodde er en ca.6 km lang og 20 til 750 meter bred landtange på Nordfyn mellem Kattegat og Odense fjord. Odden ligger på vestsiden af Odense Fjord. Odden er skabt ved at havet gennem de seneste par tusinde år har ført sand, grus og sten med sig og lagt det i en naturlig forlængelse af kyststrækningen. Halvøen er på sit højeste sted omkring 2,30 meter over havet. så turen rundt er ganske flad og let at gå – for det meste på en grusvej. Tangen er Fyns største sammenhængende hedeområde. Enebærodde er opkaldt efter de mange enebærbuske, der vokser på heden.

På turen ud af Enebærodde, kommer du forbi løvskov og granskov plantet i 1800-tallet. Vi møder som sagt Fyns største hede med den kønne lyng og de mange enebærbuske. På Odense side af tangen er der mange fuglereservater.

Helt ude på spidsen af Enebærodde kommer man til ”Gabet”, nemlig indsejlingen til Odense Fjord. Her er det 14 meter høje fyrtårn også placeret. Fyrtårnet blev opført i 1895-1896 af Fyrvæsenet

Før i tiden var det et kæmpe tilløbsstykke, når de enorme skibe fra Lindøværftet, når de skulle passere det smalle løb, der kun er 500 m bredt.

EFTERLAD ET SVAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *