Tour De France feberen har vist ramt Aarø
Havn/Marina,  Historie,  Landskab,  Mad,  Natur,  Oplevelse,  På vandet,  Strand og sand,  Vandretur

Aarø Lillebælts perle

Lillebælts perle, er sloganet for denne lille ø. Det er virkelig et fantastisk smukt sted og øen har simpelthen alt man kan ønske sig. Vi sejlede fra Assens en tidlig morgen i det mest fantastiske vejr. Det er meget sjældent man ser vandet i lillebælt så roligt. Det var en helt anden snak da vi skulle hjem, så blæste det pludselig 12 m/s og det var ikke så fed en tur hjem.

Årø er som sagt en lille ø med knap 150 faste indbyggere indbyggere og et areal på 5,66 km². Årø er beliggende i Lillebælt ved udmundingen af Haderslev Fjord, ca. 1,5 km fra fastlandet. Øens højeste punkt er 7,6 m over havets overflade, så den må betegnes som ganske flad. Hovedparten af Årø er enten opdyrket eller udlagt til græsningsarealer.

En anden lille sjov historie er, at Aarø faktisk var Tysklands nordligste ø, og i tiden fra 1864 til 1920 (genforeningen) , vi fik den heldigvis tilbage. En anden lille anekdote fra øen er, at det var  russiske krigsfanger , der under 1 verdenskrig byggede vejen mellem havnen og Aarø By og de nordlige diger. De har siden heddet “Russerdigerne”.

Øen fik i 1906 sin egen kirke. Kirken har fået navnet Julekirke fordi kirken blev indviet i julen 1906.

Aarø bryg, der blev etableret i 2016, er et lokalt mikrobryggeri placeret på Aarø, hvorfor øllet skal brygges og tappes på Aarø. Belsmark får sine bedste anbefalinger herfra.

Skal en ø have en bryghus, skal de naturligvis også have en vingård. Årø Vingård blev startet tilbage 2004. I dag råder vingården over 5600 vinstokke og 1200 æbletræer (til produktion af æblecider og æblevin).

EFTERLAD ET SVAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *